Foment del Treball ha titllat d'"inadequades" les propostes de pujar impostos, ja que ha valorat que pot agreujar la desacceleració de l'economia i acabar afectant a la recaptació impositiva, segons ha manifestat la patronal en un comunicat aquest divendres.

"Des de fa temps, diferents administracions llueixen una vertiginosa creativitat quant a la creació de nous impostos o la pujada dels actuals, oblidant-se dels efectes negatius que pot tenir per una economia tan oberta i implicada internacionalment com l'espanyola", ha raonat.

L'organització ha recordat que la recaptació va caure amb la crisi i que es van assumir increments impositius per sostenir l'Estat del Benestar, però ha alertat dels perills de mantenir-los amb l'actual context de certa desacceleració econòmica i amb els "vents de cua girant-se", a causa de la pujada del preu del petroli i la normalització de la política monetària, entre uns altres.

Ha defensat que s'ha de fomentar la competitivitat fiscal per atreure capital a Espanya i continuar amb la reducció de l'atur i la generació d'ocupació de qualitat, així com reformar la fiscalitat autonòmica i fiscal.

"Per tot això, Foment no participa de la necessitat de pujar la fiscalitat al nostre país, sinó d'articular una reforma de la despesa pública cercant la seva eficiència", ha reiterat la patronal.