L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN), pertanyent al Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, enviarà a la Fiscalia General de l'Estat (FGE) tota la documentació remesa per les comunitats autònomes sobre els pacients afectats pel tancament de les clíniques de iDental perquè investigui si existeix il·lícit penal. Així es va acordar aquest dijous en la Comissió de Cooperació de Consum convocada pel Ministeri, que va estar presidida per la directora executiva de la AECOSAN, Marta García Pérez, i que va comptar amb la presència dels directors generals de les autonomies amb competències en consum.

La reunió tenia com a finalitat analitzar les mesures adoptades per les autoritats de consum pel tancament de les clíniques iDental i, així, «adoptar una estratègia coordinada» al voltant de tres punts. El primer d'ells, l'enviament a la Fiscalia dels documents que les pròpies comunitats autònomes sobre els afectats.

En segona instància, les autoritats de consum de les Comunitats Autonòmes es van comprometre a «continuar informant i assessorant als pacients afectats pel cessament d'activitat de iDental».

Finalment, es va acordar recordar a les entitats financeres i no financeres que «deixin de seguir cobrant els crèdits vinculats als pacients als quals iDental ha interromput els tractaments», en virtut del que es disposa en la Llei de Contractes de Crèdits al Consum.

Per la seva part, els afectats segueixen el seu calendari de protestes. Ahir es van trobar davant del col·legi d'Odontolegs dela demarcaiód e Girona per reclamar suport amb les denúncies. Es tractava d'una altra mobilització a nivell de tot l'Estat. A Girona es calcula que poden haver-hi més de 300 afectats, a més de treballadors que s'han quedat sense cobrar.