La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona ha assegurat que les ocupacions dels establiments de la província han estat "lleugerament inferiors" el mes de juliol respecte a l'any passat, i preveuen la mateixa tendència per l'agost, fet que atribueixen a l'estabilització de les destinacions competidores de l'Arc Mediterrani, com Turquia i Tunísia.

En un comunicat aquest dimarts, l'associació d'hotelers ha concretat que catalans i francesos han estat els principals turistes de la província durant el mes de juliol i també ho seran el mes d'agost.

L'ocupació hotelera al litoral gironí durant el mes de juliol va ser del 68% a la comarca de l'Alt Empordà, del 76% a la zona de la Costa Brava Centre i del 80% en la Costa Brava Sud.

A la ciutat de Girona i les seves rodalies va ser del 74%, mentre que a la comarca de la Selva va ser del 62%, a la Garrotxa del 56% i a les comarques del Pirineu gironí del 60% en el cas del Ripollès i del 56% a la Cerdanya.

La federació destaca que els establiments del litoral gironí han aconseguit aquestes xifres a causa de les ofertes que han hagut de fer i que aquesta tendència es mantindrà durant el mes d'agost, especialment durant la primera quinzena, que serà més alta.

Segons recull la federació, el 60% dels empresaris enquestats va afirmar que durant aquest any han invertit en el manteniment i reforma dels seus establiments, i ha estat les més comunes les reformes de remodelació de les habitacions i el restaurant, pintura, banys i ascensors.