El rebut mitjà d'electricitat s'ha encarit durant el juliol un 2,2% pel que fa al juny, i ha encadenat així el seu quart mes consecutiu a l'alça, segons dades recollides a partir del simulador de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència. En concret, la factura mitjana per un consumidor domèstic ha ascendit aquest mes de juliol a 72,53 euros, davant dels 70,94 euros de juny.

D'aquest import total de la factura, 14,88? corresponen al terme fix, 42,14? al consum, 2,92? a l'impost d'electricitat i 12,59? a l'IVA. Pel que fa al juliol de l'any passat, un exercici que va estar marcat per la tensió en la factura elèctrica degut, en la primera part de l'any, a l'onada de fred i, en la segona, a la sequera, el rebut de la llum d'aquest mes registra un increment de més de gairebé el 9%.

Aquest rebut de la llum correspondria a un consumidor mitjà, amb una potència contractada de 4,4 quilowatts i una demanda anual de 3.900 quilowatts hora, pròpia d'una família amb dos fills.

Aquest encariment en el rebut de la llum de juny es deu, al repunt registrat al mercat majorista de l'electricitat. En concret, el preu mitjà del mercat elèctric espanyol ha assolit els 61,9 euros per megawatt hora (MWh), el que suposa un encariment del 27,2%.