UGT i CCOO de Catalunya van reclamar millores salarials i de les condicions laborals perquè els treballadors recuperin el poder adquisitiu davant les dades de l'IPC de juliol, que situen la taxa interanual en el 2,3% i en el 2,6% a les comarques gironines. En sengles comunicats, els sindicats aposten per reactivar la negociació col·lectiva i revertir els efectes del creixement de l'economia sobre els treballadors. Reclamen la derogació de la reforma laboral per garantir les condicions laborals i de vida dels treballadors, ja que consideren que ha empobrit les classes treballadores.

UGT de Catalunya veu imprescindible que s'apliqui tant l'acordat en l'Acord per a la Negociació Col·lectiva i l'Ocupació (AENC) com en l'Acord Interprofessional de Catalunya (AIC).

CCOO insisteix a desenvolupar un pla per recuperar llocs de treball destruïts durant la recessió i reformar el sistema de la Seguretat Social per poder introduir canvis que assegurin la capacitat adquisitiva dels pensionistes.

A les peticions de mesures s'hi va sumar la Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (ATA), qui va advertir de l'impacte de 23 mesos consecutius d'increments dels preus en autònoms i pensionistes, i que, en cas de mantenir-se l'alça en carburants i electricitat, l'activitat de molts autònoms es veurà «durament afectada».

En una nota per valorar les dades de l'IPC de juliol, que es va moderar fins al 2,2%, el president de LLIGA, Lorenzo Amor, assenyala que malgrat que el descens els preus acumulen 23 mesos seguits en positiu i perdura un IPC «molt elevat», que fa perdre poder adquisitiu a autònoms i pensionistes per l'augment dels costos bàsics que suposa les despeses en energia i carburants.

«Esperem que aquesta alça dels preus es relaxi en els pròxims mesos», va apuntar Amor, qui no obstant això va indicar que el preu dels carburants i els seus derivats marcarà l'evolució dels preus els mesos vinents.De mantenir-se aquests preus en carburants i electricitat, Amor avisa que l'activitat de molts autònoms es veurà «durament afectada» en suposar un important augment dels costos que en moltes ocasions no poden repercutir i acaben assumint, la qual cosa «repercuteix directament en la competitivitat i en el desenvolupament de l'activitat».