El preu mitjà del litre de gasolina i de gasoil ha escalat fins a màxims de finals del 2014, després d'encadenar la setena pujada consecutiva. Així, el litre de gasolina s'ha situat aquesta setmana en els 1,340 euros, després de repuntar un 0,29%, i assoleix així nivells que no marcava des de principis de novembre del 2014. El preu mitjà del litre de gasoil, carburant la tributació del qual pretén augmentar el Govern central, ha marcat aquesta setmana els 1,246 euros, després d'encarir-se un 0,64% pel que fa a set dies, tocant també màxims des del desembre del 2014.

En les següents taules pots consultar les gasolineres més barates de les comarques gironines a l'hora de repostar tant gasolina 95 com gasoil A. Els preus, comunicats al ministeri per a la Transició Ecològica, es van recollir entre el 9 i el 13 de setembre.

D'aquesta manera, els preus de tots dos carburants prossegueixen la tendència alcista que van començar a finals del mes de juliol i que els ha portat a encadenar un augment després d'un altre aquestes darreres setmanes.

Avui el litre de gasolina és un 7,89% més car que a principis d'any, mentre que en el cas del gasoil marca un preu un 8,73% superior.

D'aquesta manera, amb els actuals preus, omplir un dipòsit de 55 litres de gasolina ronda els 73,70 euros, la qual cosa suposa uns 5,39 euros més que a començaments d'any.

Per al cas del gasoil, omplir un dipòsit de 55 litres suposa per al consumidor 68,53 euros, uns 5,50 euros més pel que fa al gener.

Malgrat els augments experimentats per la gasolina i el gasoil, la gasolina és més barata a Espanya que la mitjana de la UE i la zona euro, on el preu mitjà de venda al públic del litre de combustible Euro-Súper 95 se situa en 1,482 euros i 1,530 euros, respectivament, mentre que el litre de gasoil costa 1,380 euros en la mitjana de la UE i 1,385 euros a l'eurozona.

El nivell inferior de preus finals pel que fa als països de l'entorn es deu al fet que Espanya, malgrat les pujades de l'IVA, als impostos superiors i als gravàmens al biodièsel, segueix comptant amb una pressió fiscal menor, en general, que la mitjana comunitària.