14 de setembre de 2018
14.09.2018

La policia torna a registrar la clínica iDental de Girona per recollir més proves

L'operatiu es va fer a totes les seus que l'empresa té repartides per tot l'Estat per quantificar el nombre d'estafats i recuperar expedients mèdics

14.09.2018 | 07:45
La policia torna a registrar la clínica iDental de Girona per recollir més proves

La Policia Nacional va registrar ahir al matí per ordre del jutjat d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional les 24 clíniques iDental que hi ha arreu de l'Estat, entre elles les seus de Girona, Tarragona i Girona, en el marc d'una investigació pels presumptes delictes d'administració fraudulenta, estafa, apropiació indeguda, falsedat documental, lesions i contra la salut pública.

Segons fonts d'aquest cos, l'operatiu va començar cap a dos quarts de deu del matí i pretenia quantificar el nombre d'estafats, recuperar expedients mèdics i recollir proves.

A principis d'agost la Policia Nacional i els Mossos també van escorcollar les clíniques d'iDental, en aquesta ocasió, però, els efectius van revisar els equips informàtics que guarden els expedients mèdics dels afectats després del tancament per presumpte frau per tal que els clients puguin recuperar les seves proves, completar el seu tractament i, si és necessari, denunciar la seva situació.

Diversos departaments

En aquesta operació hi participen agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) i de la Unitat d'Investigació Tecnològica (UIT). A nivell estatal, al voltant de 300 agents de la Policia Nacional van registrar 23 clíniques d'iDental a 21 províncies per confiscar d'equips informàtics, recopilar proves per a tornar-les als pacients afectats i elaborar un inventari d'actius. Fonts policials van informar a Efe que l'operació Apolonia, posada en marxa per ordre del jutjat d'instrucció número 5 de Madrid, va afectar 23 clíniques incloent-hi la de Girona: Rivas-Vaciamadrid (Madrid), Gijón, Salamanca, Valladolid, Segòvia, Saragossa, Barcelona, Tarragona (Tarragonès), Castelló, València, Alfafar (València), Albacete, Alacant, Elx (Alacant), Múrcia, Almeria, Granada, Màlaga, Còrdova, Sevilla, Cadis i Las Palmas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook