15 de setembre de 2018
15.09.2018

Decomissen al delta de l'Ebre més de mil crancs blaus capturats irregularment

El Deprona de la Guàrdia Civil enxampa diverses persones pescant o transportant l'espècie invasora i en deté una per suborn

15.09.2018 | 01:43

Agents del Destacament de Protecció de la Natura (Deprona) del parc natural del delta de l'Ebre i de la caserna de Sant Carles de la Ràpita de la Guàrdia Civil han decomissat durant aquest estiu un miler de crancs blaus, amb uns 170 quilos de pes, quan eren pescats o transportats de forma irregular.

L'operatiu, que es va iniciar el passat mes de juliol arran de les queixes de pescadors professionals del Delta, va culminar aquest passat 11 de setembre amb la intercepció d'un vehicle d'alta gamma en el qual viatjaven dos ciutadans que haurien adquirit 302 exemplars de l'espècie invasora a Sant Carles de la Ràpita. Segons l'institut armat, pretenien comercialitzar-los sense passar pels controls sanitaris legals i van ser denunciats per cometre nombroses infraccions a la Llei de Pesca Marítima. El primer decomís de cranc blau efectuat per la Guàrdia Civil en el marc d'aquest operatiu va ser el 28 de juliol al canal de la Gaita, al terme municipal d'Amposta. Allí van sorprendre una persona pescant cranc blau sense la requerida autorització. Segons la versió dels agents, en el moment que li van comunicar que seria sancionat, els hauria ofert diners per deslliurar-se'n. Finalment, va ser detingut per un presumpte delicte de suborn.

Poc després, el 7 d'agost, a la badia dels Alfacs van sorprendre dues persones que darrere d'uns matolls tenien una caixa amb diversos exemplars de cranc blau. Tots dos van manifestar no disposar dels permisos per pescar l'espècie invasora i van ser també denunciats per infringir la Llei de Pesca Marítima.

Tots els exemplars decomissats, més d'un miler, van ser donats a un centre benèfic d'Amposta després de comprovar que eren aptes pel consum humà. L'institut armat ha recordat que, malgrat tractar-se d'una espècie invasora, la seva captura incontrolada fora de les vies legals impedeix conèixer la destinació que es dona al producte «suposant un greu risc tant per al medi ambient com per a la salut alimentària».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook