L'empresa gironina Toni Pons, que es dedica al disseny i fabricació de calçat, ha obert quatre botigues pròpies a Mèxic, un país on es va introduir a final de l´any passat i en el qual ha venut ja uns 20.000 parells d´espardenyes. La companyia ha pogut obrir aquestes botigues en aquell país gràcies a un acord amb un importador local, que també li ha permès vendre els seus productes en els centres comercials Palacio de Hierro i Liverpool, que sumen 130 establiments en tot el país, ha informat en un comunicat el Departament d´Empresa de la Generalitat.

Per a aquest projecte d´internacionalització, Toni Pons ha comptat amb el suport d´Acció, l´agència per a la competitivitat de l´empresa catalana. Segons el gerent d´aquesta empresa, Jordi Pons, «assolir un acord amb un importador sòlid facilita molt l´accés a centres comercials del nivell de Liverpool i Palacio del Hierro». Aquesta pime de Girona ha obert les seves botigues pròpies a Monterrey, Ciutat de Mèxic, Cancún i Playa del Carmen.

Fundada a Osor (la Selva) encara que amb la seva seu central a Girona, Toni Pons està especialitzada en l´elaboració a mà d´espardenyes tradicionals i dona feina a unes 50 persones. Toni Pons va facturar l´any passat 12,5 milions d´euros, un 80% dels quals gràcies a l´estranger, on és present en més de 50 països.