El Govern espanyol preveu modificar la llei d'arrendaments urbans i la de propietat horitzontal per abordar la qüestió de l'auge d'habitatges d'ús turístic, un dels principals reptes a què s'enfronta el turisme, ha assenyalat avui la secretària d'Estat de Turisme, Isabel Maria Oliver.

En aquest sentit, ha destacat que l'actual Executiu socialista ha decidit liderar l'acció per tal de donar resposta a un dels principals problemes del sector que l'anterior Govern popular no va abordar.

"Crec que l'anterior Govern va deixar en aquest cas d'exercir la seva funció de lideratge", ha afegit Oliver a la presentació de l'estudi 'Turisme i economia. Anàlisi, mesurament i horitzó ', elaborat pel Consell General d'Economistes.

La secretària d'Estat ha explicat que el Govern abordarà el tema de lloguers turístics en diverses línies, entre elles preveu una modificació de la llei d'arrendaments urbans, amb la idea de planificar el que és el lloguer de curta durada, per a separar-lo del turístic, que és competència de les comunitats autònomes.

Així mateix, es preveu canviar la llei de propietat horitzontal, en el sentit de modificar les majories perquè les comunitats de veïns puguin decidir sobre les seves propietats i sobre el que es fa en les seves comunitats.

Oliver ha detallat que el ministeri ja ha començat a parlar amb totes les comunitats autònomes sobre aquesta qüestió i que aquesta setmana hi haurà més reunions, demà i demà passat.

A aquestes reunions hi assistiran totes les comunitats autònomes, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), perquè els ajuntaments i l'administració local és "essencial" en el tema de lloguers turístics i en el turisme en general.

També hi seran presents representants del Ministeri d'Habitatge i totes aquelles associacions, plataformes, entitats que tenen l'interès en expressar la seva opinió al respecte.

En les trobades previstes aquesta setmana es donarà veu a tots els implicats en aquesta complexa qüestió: hotels, empresaris, plataformes, veïns i sindicats, amb l'objectiu és acordar, entre tots, unes línies mestres que serveixin de guia per regular aquest fenomen i donin major seguretat jurídica, ha agregat.

Oliver s'espera l'assistència de fins a divuit entitats, que podran expressar el seu punt de vista sobre una qüestió que ha qualificat de "molt complexa jurídicament".

La secretària d'Estat confien en poder arribar, entre tots, a una regulació i una solució que pugui ajudar i abordar aquesta qüestió tan important per al nostre turisme.