Fins a 64 dels 158 vols que Ryanair ha cancel·lat per minimitzar els impactes de la vaga de tripulants de cabina en sis països europeus tenen origen o destí a Espanya, segons dades facilitades per USO.

El sindicat ha concretat que els aeroports més afectats són el de València i el de Palma de Mallorca. En concret, el de València té 18 vols (nou connexions) suspesos, que són els que connecten l'aeroport amb Porto, Milà Bèrgam, Trieste, Bari, Bristol, Torí, Roma, Brussel·les i Venècia.

A l'aeroport de Palma s'han suspès 14 vols cap ao des dels aeroports d'Hamburg, Berlín Tegel, Düsseldorf, Dublín i Bremen, mentre que en el d'Alacant s'han cancel·lat deu vols que el connecten amb Colònia, Düsseldorf, Berlín i Brussel·les- Charleroi.

A l'aeroport de Barajas i el de Girona s'han cancel·lat quatre vols a cadascun, els que connecten amb Brussel·les i Porto en el primer i amb Dusseldorf i Berlín en el segon.

A la resta d'aeroports afectats s'han cancel·lat dos vols. En concret, la connexió amb Brussel·les des de Barcelona; la de Frankfurt des de Màlaga i Jerez de la Frontera; i la de Brussel·les-Charleroi des de Tenerife Sud, Santander i Saragossa.

La vaga d'aquest 28 de setembre ha estat convocada per als TCP d'Espanya, Portugal i Holanda i per als pilots i TCP de Bèlgica, Itàlia i Alemanya.