08 de octubre de 2018
08.10.2018
Diari de Girona

Calviño: «Els sous han baixat tant que molts espanyols ja no poden viure només del seu»

La ministra critica que els contractes tenen una durada d'«uns dies, setmanes o mesos»

08.10.2018 | 00:23
La ministra d'Economia espera que l'atur segueixi baixant.

La ministra d'Economia, Nadia Calviño, va defensar que cal lluitar contra l'«abús» de contractes temporals i que aquests «no han de servir per ocupar llocs de treball fixos amb contractes il·limitats que es perllonguen». «Els sous han baixat tant que ja molts espanyols no poden viure només del seu salari», va assenyalar la ministra en una entrevista amb el diari alemany Handelsblatt, en la qual va criticar que els nous contractes «tenen una durada de tan sols uns dies, setmanes o mesos».

Perquè millorin els salaris, Calviño va apostar per augmentar la productivitat i la qualitat del treball «sense que Espanya perdi competitivitat a escala internacional». A més, va subratllar que esperen que l'atur «segueixi baixant gràcies al creixement econòmic».

La ministra d'Economia va assegurar que està «molt a favor de l'austeritat», però només quan «no posa en perill el creixement econòmic i l'estabilitat». Per això, va incidir que l'economia i les finances «només són sostenibles quan un país és estable també des del punt de vista social». En aquest sentit, va lamentar que en els últims anys a Espanya «s'ha eixamplat» la bretxa entre rics i pobres; i que «han tornat problemes com la pobresa infantil». «Gairebé un 30% de la població està en risc de pobresa, i això que en els últims anys l'economia ha crescut més d'un 3%», va dir.

«Si volem mantenir la nostra economia social de mercat i evitar que els populistes guanyin adeptes, hem de preocupar-nos perquè tots es beneficiïn del creixement econòmic», va concloure la ministra.

Per altra part, COO de Catalunya, UGT de Catalunya, la Fundació Pau i Solidaritat, la Fundació Josep Comaposada-Sindicalistes Solidaris i la Unió Sindical Obera de Catalunya (USOC) van reafirmar a través d'un manifest el seu «suport i compromís en la lluita global pel treball digne arreu del món». «S'han de canviar les regles, perquè el sistema econòmic profundament injust concentra riquesa, poder, restringeix dràsticament l'espai democràtic i propicia la vulneració dels drets dels treballadors», asseguren els signants. Coincidint amb el Dia Mundial del Treball Digne, que se celebra aquest diumenge, els sindicats han exigit polítiques públiques i compromisos empresarials.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook