La plataforma turística Airbnb planeja instal·lar al barri de la Sagrera de Barcelona un centre internacional de suport a viatgers i amfitrions en el qual treballaran unes 800 persones.

El centre serà un dels més importants dels set amb els quals compta Airbnb a tot el món i la gestió dels serveis i el personal es subcontractarà a la multinacional CPM.

Des d'aquest centre de treball, que està previst que s'inauguri en les pròximes setmanes, s'atendrà en nou idiomes (català, castellà, francès, italià, alemany, rus, portuguès, anglès i holandès).

Seu de la filial

Barcelona acull la seu de la filial de la plataforma turística per a Espanya i Portugal, on treballen ja unes 30 persones. La plataforma Airbnb va registrar 3,6 milions d'hostes a Espanya durant els mesos de juny, juliol i agost passats, un 12% més que l'estiu anterior, i les ciutats que van acumular més quantitat de reserves van ser Barcelona, Madrid i València.

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, va treure ferro a la caiguda de turistes estrangers a l'estiu a tot Espanya, i també a Catalunya, en recordar que el turista forà va gastar més i en apuntar que el sector viu una «normalització esperada» en els fluxes turístics.

Durant una conferència organitzada a Barcelona pel Fòrum Europa Tribuna Catalunya, la ministra va comentar que no la «preocupa» en aquest moment el descens de visitants estrangers.