El president de la Fundació «la Caixa», Isidre Fainé, i el director gerent de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, Manel del Castillo, van signar ahir un conveni pel qual la fundació bancària aportarà 3 milions d'euros al nou Pediatric Cancer Center de Barcelona.

Aquest nou centre, que pretén convertir-se en referent internacional en la lluita contra el càncer, està impulsat per l'Hospital Sant Joan de Déu i es dedicarà a dues línies d'actuació en el camp de l'oncologia pediàtrica: l'assistencial i la d'investigació traslacional, que es desenvoluparà a la Unitat d'Investigació en Càncer Infantil «la Caixa».

Segons va destacar en un comunicat Fainé, aquesta aliança permetrà, entre d'altres coses, trobar noves vies de curació del càncer infantil, una malaltia considerada minoritària, motiu pel qual no se li dediquen prou recursos, encara que afecta 1.200 nens a l'any a Espanya.

«Amb aquest projecte reafirmem el nostre compromís amb les persones que més ho necessiten i amb la investigació d'excel·lència, la nostra aposta de futur».