La confiança de les empreses gironines en la marxa de l'economia va disminuir un 2,4% en el tercer trimestre d'aquest any en relació amb el trimestre anterior, una caiguda que es deixa notar en especial en l'hostaleria i la indústria. Segons l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), l'índex de confiança empresarial harmonitzat de la comunitat catalana ha experimentat una reducció d'aquest 2% entre juliol i setembre, tres punts per damunt de la caiguda en el conjunt d'Espanya, que es va situar en l'1,7%. La confiança empitjora en tots els sectors, liderats per l'hostaleria i el transport (-3,4%), i la indústria (-3,2%), mentre que la resta de sectors també registra descensos però menors.

Per demarcacions, totes mostren una disminució de l'índex: les cambres de Girona baixen un 2,4%; i les de Lleida i Tarragona, un 2,2%. A la Cambra de Barcelona, l'índex cau un 1,9% en relació amb el trimestre anterior.

En relació amb el mateix trimestre de l'any anterior, l'índex de confiança de les empreses disminueix un 2,1%, amb un èmfasi especial en l'hostaleria i el transport (-5,4%), mentre que en la construcció augmenta un 0,3%.

Tenint en compte la dimensió de l'establiment, només s'observa una millora de la confiança en els més grans, de manera que en els de 1.000 o més assalariats augmenta un 4,8%, mentre que s'han registrat caigudes del 3,9% en els d'entre 500 i 199 treballadors, i de l'1,7% en els d'entre 10 i 49.