L'Associació Autònoma d'Empresaris de la Fusta de les comarques gironines, els sindicats UGT-FICA i la Federació de Construcció i Serveis de CCOO han firmat el nou conveni del sector de la fusta de Girona per tres anys més. L'acord preveu un increment salarial anual del 2,5% a partir d'aquest 2018 i fins al 2020.

També s'ha acordat que si durant aquests tres anys l'increment de l'IPC ha estat superior al percentatge d'augment salarial pactat, es revisarà el conveni tenint en compte la diferència amb un màxim del 0,75%. La revisió, però, s'aplicarà a partir de l'1 de gener del 2021.

Josep Navío, president de l'Associació Autònoma d'Empresaris de la Fusta de les comarques gironines i president de la Confederació Catalana de la Fusta, ha destacat que l'acord arriba després de cinc anys en què no es produïa un increment salarial significatiu al sector a causa de la desaparició de la Confederació espanyola d'empresaris de la fusta ( CONFEMADERA).

L'Associació Autònoma d'Empresaris de la Fusta de les comarques gironines depenia de l'entitat espanyola a l'hora de revisar els convenis i la seva desaparició va deixar un buit legal, segons ha explicat Navío. El 2016 la patronal del sector va decidir aplicar una puja salarial de l'1 % mentre no se signava el nou conveni.