Els preus de la gasolina i del gasoil han tornat a pujar a l'última setmana, coincidint amb el Pont del Pilar, fins a 1,351 i 1,271 euros el litre, respectivament, el que suposa un nou màxim anual en els dos casos i els valors més elevats des de la setmana del 20 d'octubre de 2014. Per sota d'aquests preus, és possible repostar a moltes benzineres. Al final d'aquest article trobareu el llistat de les gasolineres més barates de Girona.

Segons dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea, amb el preu mitjà actual, omplir un dipòsit mitjà de gasolina de 55 litres costa aquesta setmana 74,3 euros i fer-ho amb gasoil, 70 euros, la qual cosa suposa un increment d'entre 8 i 9 euros pel que fa al mateix període de l'any anterior. Des de començaments d'any, el preu de la gasolina s'ha encarit un 8,8 % i el del gasoil un 11 %, tot això en un context marcat per la pujada dels preus del barril de Brent.

Sovint es donen consells de conducció per reduir el consum de carburant com ara no accelerar bruscament, usar el fre motor, utilitzar marxes llargues, etc. A banda d'aquests consells, també és important tenir en compte els preus de cada gasolinera ja que existeixen grans diferències de preus. A continuació, us presentem les 25 gasolineres més econòmiques de les comarques de Girona amb els tipus de carburants més comuns. Les dades les han facilitat les pròpies estacions de servei han facilitat al ministeri per a la transició ecològica la darrera setmana.