Paul Allen, cofundador de Microsoft amb Bill Gates el 1975, ha mort aquest dilluns als 65 anys a causa del càncer que patia, segons ha informat la seva família en un comunicat.

Es tracta d'un limfoma no-Hodgkin, a diferència de la pròpia malaltia d'Hodgkin que ja va patir anys enrere i que el va obligar a deixar la seva activitat a Microsoft el 1983.

"Amb profunda tristesa anunciem la mort del nostre fundador, Paul G. Allen, cofundador de Microsoft i destacat tecnòleg, filantrop, constructor de comunitats, conservacionista, músic i partidari de les arts", van anunciar ahir en un comunicat.

La seva germana Jody ha subratllat que Paul "era un individu notable en tots els nivells". "Tot i que la majoria coneixia a Paul Allen com tecnòleg i filantrop, per a nosaltres era un germà i un oncle molt estimat i un amic excepcional", ha indicat.

En la mateixa línia, ha destacat que la seva família i amics "van ser beneïts en experimentar el seu enginy, calidesa, generositat i profunda preocupació". "En aquest moment de pèrdua i dolor per a nosaltres, i per a molts altres, estem profundament agraïts per la cura i la preocupació que va demostrar cada dia", ha afegit

Allen va anunciar l'any 2009 que patia un limfoma no-Hodgkin, un càncer del sistema limfàtic que s'anomena no-Hodgkin per distingir-ho de la malaltia d'Hodgkin, que és un subtipus particular de limfoma. Es diferencien un de l'altre perquè el limfoma Hodgkin té un tipus particular de cèl·lules.

Allen, que va fundar la companyia Microsoft amb Bill Gates fa ja més de 30 anys, va ser el cap de tecnologia de l'empresa de Redmond fins que va deixar el seu lloc quan se li va diagnosticar el primer càncer, segons s'explica a la pàgina web de la seva organització caritativa ' Paul G. Allen Family Foundations '.

Després d'abandonar Microsoft, de la que continuaria sent un important accionista, Allen va crear l'any 1986 la firma Vulcan, dedicada a finançar projectes i empreses. A través d'aquesta companyia es va convertir en un dels principals inversors de capital a Silicon Valley.

Bill Hilf, CEO de Vulcan, ha lamentat aquesta "pèrdua inexpressable" i ha destacat la seva "generositat" i "persistència" a la recerca d'un món millor. "Posseïa un intel·lecte notable i una passió per resoldre alguns dels problemes més difícils del món, amb la convicció que el pensament creatiu i els nous enfocaments podrien tenir un impacte profund i durador", ha explicat.

"La vida de Paul va ser diversa i va viure amb gust. Reflectia les seves innombrables interessos en la tecnologia, la música i les arts, les biociències i la intel·ligència artificial, la conservació i el poder de l'experiència compartida, en un estadi o veïnat, per transformar vides individuals i comunitats senceres ", ha conclós.

Situat entre els homes més rics del món, en els darrers anys ha donat uns 2.000 milions de dòlars a unes 1.500 ONG. A banda de les seves accions filantròpiques, també és el propietari de l'equip de la NFL Seattle Seahawks, ciutat on també hi ha la seu de Vulcan, els Portland Trail Blazers de la NBA i de part dels Seattle Sounders de la MLS.

Tot i que tothom el coneix per ser cofundador de Microsoft, quan ell mateix es definia, situava aquest fet al final del seu currículum. "Sóc filàntrop, inversor, emprenedor, propietari dels equips Seahawks i Blazers, guitarrista, partidari de la neurociència, pioner de l'espai i cofundador de Microsoft", va assegurar fa pocs anys.