El president de la CEOE, Joan Rosell, va fer balanç dels seus dos mandats al capdavant de la patronal (2010-2018), destacant la signatura de 15 acords en matèria laboral, la implantació d'un codi ètic i de bon govern i el pes més gran dels ingressos per quotes en el total d'ingressos de l'organització. Joan Rosell deixarà la Presidència de la CEOE el pròxim 21 de novembre, data triada per la patronal per celebrar els seus comicis. De moment, només Antonio Garamendi, president de Cepyme i actual vicepresident de la CEOE, va anunciar la seva intenció de succeir a Rosell en el càrrec.

En concret, sobre aquest últim punt, Rosell va destacar que els ingressos per quotes pagades per les organitzacions membre han passat de representar el 50% en 2010 al 83% en 2018. En aquest període, el nombre d'empreses associades a la CEOE ha augmentat un 38%, des de les 127 de 2010 a les 175 actuals.

Entre els 15 acords laborals signats durant els dos mandats de Rosell destaquen l'II, l'III i l'IV Acord per l'Ocupació i la Negociació Col·lectiva (AENC), en els quals s'inclouen recomanacions salarials i d'una altra índole per als negociadors de convenis col·lectius d'empreses i sindicats.

Altres acords signats durant els últims vuit anys són el V Acord de solució autònoma de conflictes laborals; el de la Comissió de Seguiment de l'II AENC o l'acord sobre el Programa extraordinari d'activació per a l'ocupació, subscrit entre el Govern i els interlocutors socials.

Rosell va ressaltar a més que durant la seva etapa al capdavant de la patronal es va engegar el Portal de la Transparència (2014), on es publica tota la informació relativa als comptes anuals i informes d'auditoria, pressupostos, convenis, informes de retribucions o informes de fiscalització.

Així mateix, el setembre de 2013 va entrar en vigor en CEOE un Codi Ètic i de Bon Govern que estableix els valors i pautes que han de guiar el comportament dels qui formen part de l'organització.

Durant la Presidència de Joan Rosell també es va crear el Consell d'Empresaris Iberoamericans (CEIB) i es va apostar pel Projecte Promociona en col·laboració amb el Ministeri de Sanitat, Assumptes Socials i Igualtat para d'impulsar la incorporació de la dona als llocs d'alta direcció i responsabilitat en les empreses i institucions.