20 de octubre de 2018
20.10.2018
Diari de Girona

La Setmana Bio per l'alimentació ecològica organitza catorze activitats arreu de les comarques gironines

L'esdeveniment compta amb 250 actes per tot el país per tal de donar a conèixer l'alimentació ecològica

20.10.2018 | 00:41
La Setmana Bio per l'alimentació ecològica organitza catorze activitats arreu de les comarques gironines

La sisena edició de la Setmana Bio per l'alimentació ecològica d'enguany comença avui dissabte i s'allarga fins al dia 28 d'octubre amb 250 activitats organitzades arreu de Catalunya, promogudes pels agents del sector. Del total d'actes que es realitzaran a les quatre províncies catalanes, Girona n'acull unes 14 a 12 municipis diferents. L'esdeveniment que fa sis anys que se celebra, està coorganitzat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i l'Associació Vida Sana, dedicada a promoure l'agricultura biològica i l'alimentació saludable.

La Setmana Bio presenta un programa d'activitats amb xerrades divulgatives i tècniques, tastos de productes, activitats infantils, visites guiades a explotacions, menús especials en restaurants i altres propostes adreçades a fer conèixer de primera mà a totes les persones interessades què és la producció i el producte ecològics i quines són les seves particularitats i beneficis. Enguany, la festa dels productes ecològics unirà esforços amb la Setmana Bio a l'escola, que es va celebrar per primer cop l'any passat, i inclourà també el lliurament del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica, per concentrar forces i augmentar-ne la repercussió.

En el marc de la presentació de l'esdeveniment, la consellera d'Agricultura Teresa Jordà ha destacat «la importància de millorar la connexió local entre producció, transformació i consum amb l'aposta per una Setmana Bio centrada a promoure la proximitat dins del sector ecològic. Així, aconseguirem valorar la nostra pagesia, beneficiar-nos d'aquestes produccions en el territori i que el consumidor apreciï el producte ecològic català i l'obtingui en un mercat de proximitat».


Activitats a Girona

La Setmana Bio es va crear l'any 2012 per dotar el sector ecològic d'una eina de promoció amb l'objectiu de poder informar sobre les bondats i les virtuts d'aquest sistema de producció i promoure el consum dels productes ecològics. Les actuacions que conformen el programa són proposades per tots aquells agents relacionats amb el sector ecològic que hi volen participar com a promotors. En l'àmbit de la província de Girona, són dotze les poblacions on es fan activitats diverses al llarg de la setmana: Puigcerdà, Viladrau, Siurana d'Empordà, Prullans, Albons, Girona, Riudarenes, Torroella de Fluvià, L'Escala, La Bisbal d'Empordà, Figueres i Campdevànol. Alguns exemples són el taller de recuit amb llet d'ovella ripollesa a Siurana de l'Empordà, la visita pels castanyers centenaris acompanyada d'una degustació de productes a Viladrau, o l'acte «Descobreix com la Permacultura permet crear un ecosistema cultivat» a Prullans, on també es fa un sopar col·loqui amb un menú degustació de productes ecològics locals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook