23 de octubre de 2018
23.10.2018
Diari de Girona

La xarxa Business Angels Girona supera 1 milió d'€ en inversions en «start-ups»

BAGi ja compta amb set empreses participades, ha contribuït a crear quaranta llocs de treball i permet impulsar-ne cinquanta d'indirectes

23.10.2018 | 01:00
La xarxa Business Angels Girona supera 1 milió d'€ en inversions en «start-ups»

Business Angels Girona (BAGi), la xarxa d'àngels inversors en start-ups de les comarques gironines, ha superat el milió d'euros (1.150.000 €) de capital 100% privat en set empreses participades des de la seva creació el gener de 2015. Des d'aleshores, BAGi ha revisat 450 projectes. Les inversions realitzades fins ara han permès ajudar a crear fins a quaranta llocs de treball directes i una cinquantena d'indirectes.

BAGi ja compta a la seva cartera d'inversions amb set empreses participades com són Skitude, aplicació de mòbil per a estacions d'esquí i esquiadors; GoodGut, dedicada al disseny de productes per al suport al diagnòstic i tractament de les malalties digestives en base a l'anàlisi de la microbiota intestinal; Patchworks Makes Tendertech, que desenvolupa aplicacions per a iPad per controlar intuïtivament controladors musicals; Culinary Institute of Barcelona (CIB), una nova escola internacional de cuina; Petoons, empresa dedicada als videojocs amb valors i participació col·lectiva; ShoeSizeMe, plataforma tecnològica per assessorar compradors de calçat i fabricants sobre la precisió de les talles per no errar en les compres del client i en els estocs del fabricant, i Aniling, enfocada a l'elaboració d'un test genètic i epigenètic que permet detectar predisposició a contraure determinades malalties.

La inversió en start-ups és considerada de risc, ja que només sobreviuen cinc de cada deu empreses i, d'aquestes, només una, segons la mitjana, aconsegueix un creixement prou important perquè la inversió global sigui interessant des d'una perspectiva de rendibilitat sense oblidar la contribució al foment de la innovació i al teixit empresarial i laboral.

La presidenta de BAGi, Belén Cobo, considera que «superar el primer milió d'euros ens demostra que mica en mica la inversió en start-ups es va consolidant com un complement en la gestió patrimonial i estratègia inversora. Amb BAGi incorporem Girona com un focus més a tenir en compte a Catalunya en la dinàmica inversora, que es concentra sobretot a Barcelona.

Cobo afegeix que «cada vegada són més els emprenedors que arriben a BAGi per exposar els seus projectes als nostres inversors, i l'any 2018 ha estat especialment important perquè hem entrat a quatre start-ups, de manera col·lectiva o individualment els nostres inversors per intermediació de la nostra xarxa».


Conferència de celebració

Coincidint amb la fita del primer milió d'euros invertits el proper dijous vinent a dos quarts de cinc de la tarda, BAGi ha organitzat una xerrada, «Estratègies d'inversió en start-ups», a la Fontana d'Or de Girona amb l'inversor expert en start-ups Pere Mayol, que entre altres èxits compta amb els casos de Rakuten TV, Wallapop, 8fit i Glovo.

Business Angels Girona (BAGi), presentada l'any 2015, s'encarrega de liderar inversions i ajuda els emprenedors d'empreses innovadores, amb impacte a Catalunya, per tal de facilitar la negociació amb altres xarxes d'inversió, inversors privats o fons de finançament públic. BAGi també filtra prèviament els projectes amb més potencial de creixement i acompanya i assessora els inversors durant tot el procés de negociació amb els emprenedors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit