El Jutjat Mercantil 8 de Barcelona va celebrar ahir un judici arran de l'enfrontament entre els germans Joan i Josep Font, president i vicepresident del Grup Bon Preu, del qual tots dos són propietaris al 50%, per l'actual procediment de separació del grup, després de no arribar a un acord sobre el valor de la companyia ni de com ha de fer-se aquesta separació.

Al judici, el demandant, Josep Font, va reclamar al seu germà que li pagui 530 milions d'euros, o de manera subsidiària, sobre la base d'un altre càlcul, 497 milions, per les seves accions, mentre que Joan Font considera que no s'ha arribat a un acord sobre quant val el grup i que per tant s'ha de dividir la companyia en lots d'actius i repartir-los.

En concret, l'advocat de Josep Font va constatar que, tal com preveuen els estatuts, el seu client ha exercit el dret a la separació com a propietari del 50% de les accions del grup i que, de fet, estan separats de manera efectiva des del 31 de juliol del 2017, i que per això pot exigir un pagament a canvi de les seves participacions: «Estem exercint un dret de separació que no té marxa enrere».

La controvèrsia neix de la valoració que han fet fins a quatre auditors de la companyia en dues rondes -un expert per una part en cada ronda-, que donen resultats amb diferències del més del 25%: en l'última ronda Grant Thornton va establir que Bon Preu valia 1.100 milions d'euros i KPMG uns 600 milions.

Josep Font, que és qui va interposar la demanda als jutjats, sol·licita a la magistrada que dicti sentència, estimi les seves pretensions i que fixi la xifra que ha de cobrar per la seva participació a la societat, mentre que l'advocat de Joan Font assegura que si han de pagar aquests 500 milions la companyia «aniria a concurs».

A més, l'advocat acusa Josep Font de «torpedinar i posar pals a les rodes a una situació que ha de passar perquè les parts fa anys que no s'entenen».