28 de octubre de 2018
28.10.2018
Diari de Girona

La Crida reivindica el diàleg amb l'Estat però no descarta la desobediència

?El nou «moviment polític» neix amb l'objectiu d'assolir la independència ?Es permetrà la militància al PDeCAT i Puigdemont serà president fundador

28.10.2018 | 01:11
L'acte d'ahir a Manresa en el qual la Crida Nacional per la República es va presentar en societat.

n La Crida Nacional per la República, el moviment polític que impulsa l'expresident Carles Puigdemont, va presentar ahir la seva ponència política en la qual es recullen els objectius i el «full de ruta», i on es reivindica el diàleg amb l'Estat però també la desobediència per aconseguir una república catalana. El document, presentat en l'acte fundacional de la Crida celebrat a Manresa, assegura que «l'aposta pel diàleg i l'entesa per exercir de manera efectiva les aspiracions d'autodeterminació de la ciutadania de Catalunya és ferma». No obstant això, adverteix també que, si la via del diàleg amb l'Estat no es produeix o no avança de manera significativa, la Crida en cap cas renunciarà «a l'exercici efectiu de la sobirania quan les condicions socials i polítiques del país ho permetin».

En aquest punt, la ponència evita esmentar la via unilateral cap a la independència, però defensa buscar la consecució d'una república per a Catalunya per «qualsevol camí que respongui als principis de la no violència i a un mandat democràtic expressat majoritàriament a les urnes».

La Crida reivindica el resultat de l'1-O i es fixa dos objectius fonamentals i immediats: la llibertat i absolució dels presos sobiranistes i el retorn dels líders que estan a l'estranger, i un referèndum d'autodeterminació «efectiu i acordat».


Torra i Sánchez, «impulsors»

La Crida també garanteix en les seus ponències que els militants del PDeCAT que vulguin associar-se al nou moviment polític podran seguir sent militants de la formació. Pel que fa als òrgans de decisió, la ponència ja assenyala l'expresident català Carles Puigdemont com a «president impulsor de la Crida» i, com a tal, «liderarà l'acció política» del futur partit. També estableix com a «impulsors» de la Crida al president Quim Torra, i l'exlíder de l'ANC, Jordi Sànchez, enmpresonat.

Entre els assistents a l'acte d'ahir hi havia els consellers Elsa Artadi i Miquel Buch, l'economista Xavier Sala i Martín o l'exconsellera Marina Geli.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook