La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) considera que «provoca vergonya suprema» la decisió del Tribunal Suprem de revisar la sentència de la Sala del Contenciós que estableix que la banca, i no els seus clients, han de pagar l'impost d'actes jurídics en signar una hipoteca. La PAH va assegurar que «la legitimitat del Tribunal Suprem està en entredit una vegada».

«No és la primera vegada que el TS opta per aplicar mesures econòmiques front a les jurídiques, que són les úniques que li competeixen», va criticar la PAH, que va recordar que quan la Sala Civil al maig del 2013 va dictar sentència sobre les clàusules sòl, limitant la devolució pels bancs a la data de la seva sentència, va haver de ser el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) al desembre del 2016 el que digués que la devolució havia de ser des del moment de la firma de la hipoteca.

Segons la PAH, la Sala Contenciosa «ha dictat sentències progressistes, a diferència del Civil», com la del desembre del 2017 sobre protecció dels menors en cas de desnonament o la de juliol d'aquest any sobre l'obligació de complir els dictàmens d'organismes internacionals en matèria de Drets Humans. «Els poders econòmics han hagut d'afartar-se ja i han decidit pressionar-la per impedir que facin Justícia», van dir.