La inversió immobiliària a Catalunya es va elevar en el tercer trimestre de l'any fins als 808 milions d'euros, un 38% més que en el mateix període del 2017, impulsada pels sectors hoteler, industrial i d'oficines, segons un estudi de la consultora CBRE.

Amb aquest volum d'inversió, la xifra total en els nou primers mesos de l'any ascendeix fins als 1.286 milions d'euros, un 29% per sota de la registrada en el mateix període del 2017, quan la incertesa política va impactar en l'activitat immobiliària.

El 61% de la inversió immobiliària realitzada a Catalunya en el que va del 2018 ha vingut de l'estranger, amb els Estats Units i Regne Unit com a principals inversors, amb un 42% i un 25%, respectivament, de quota de mercat.

El principal actor del creixement de la inversió immobiliària ha estat el sector d'oficines, amb un volum de 445 milions d'euros, el 55% del total, la qual cosa duplica el que es va assolir un any abans, que va arribar als 193 milions.

Entre juliol i setembre es van contractar més de 100.000 metres quadrats, entre els que destaquen les contractacions realitzades per empreses que ofereixen serveis d'espais flexibles com WeWork o Rgus, entre d'altres.