VidaCaixa és l'única asseguradora espanyola amb la màxima qualificació en inversió sostenible després d'obtenir una A+, la nota més alta que concedeixen els Principis d'Inversió Responsable de les Nacions Unides (PRI).

El president de VidaCaixa, Gonzalo Gortázar, ha destacat: «El nostre model de banca socialment responsable no només vol obtenir una rendibilitat atractiva per als nostres clients, sinó també mantenir una gestió coherent amb els nostres valors corporatius».

El vicepresident executiu i conseller delegat de VidaCaixa, Tomás Muniesa, ha recordat que l'entitat va ser la primera a Espanya a adherir-se globalment als principis de les Nacions Unides com a asseguradora i gestora de fons de pensions el 2009. Gairebé deu anys després, el 100% dels seus actius s'analitza sota criteris ESG i ha demostrat el seu compromís assumint principis basats en els drets humans, els estàndards laborals, el medi ambient i la lluita contra la corrupció.

La inversió sostenible o responsable és aquella que incorpora factors ambientals, socials i de bon govern en les decisions d'inversió per gestionar millor els riscos i generar rendiments sostenibles a llarg termini.

La valoració de tota la cartera de VidaCaixa (més de 80.000 milions d'euros en recursos gestionats) amb la màxima puntuació que atorga PRI avala que la totalitat de les assegurances de vida i plans de pensions individuals i col·lectius del Grup CaixaBank es regeixen per principis de sostenibilitat. VidaCaixa disposa d'una quota de mercat del 53,1% a les comarques gironines.

Els Principis d'Inversió Responsable de les Nacions Unides han passat dels 100 signants inicials a més de 2.100, la qual cosa suposa la pràctica totalitat de les principals gestores del món, i, d'aquests, més de 1.400 són entitats equiparables a VidaCaixa i només el 25% assoleix la màxima puntuació en la seva avaluació anual.