L'empresari Josep Sánchez Llibre serà proclamat en els pròxims dies nou president de la patronal catalana Foment del Treball, després que la seva candidatura ha estat l'única presentada per rellevar en el càrrec Joaquim Gay de Montellà.

La no presentació de més candidatures portarà a l'elecció automàtica de l'expolític democratacristià un cop esgotat ja el termini per fer-ho i que s'hagi constituït avui la mesa electoral.

En un comunicat, l'organització patronal ha destacat que Josep Sánchez serà proclamat en els pròxims dies president de Foment per part de la mesa electoral un cop resolts els recursos que es puguin presentar.

Després de ser proclamada la candidatura, s'obre un termini de 24 hores per presentar algun recurs, que la taula resoldria en les 24 hores següents

Finalment, Sánchez Llibre ha presentat un total de 219 suports a la seva candidatura, que equivaldrien a 1.791 vots de l'assemblea, quan els estatuts de Foment demanen un mínim de 40 suports per poder registrar la candidatura.

En relació amb la Junta Directiva, s'han presentat 76 candidats a ocupar aquest mateix nombre de vocalies, de manera que no caldrà que se sotmetin a votacions en l'assemblea prevista per al 5 de novembre.