L'economia espanyola va créixer entre juliol i setembre un 0,6%, la mateixa taxa que en els dos trimestres anteriors, segons l'avançament de comptabilitat de l'Institut Nacional d'Estadística, que serà confirmat el proper 28 de desembre. El 0,6% és el creixement trimestral més baix que s'ha registrat des de finals del 2014.

En relació amb un any abans, en el tercer trimestre el creixement va ser del 2,5%, la mateixa taxa interanual registrada en el segon trimestre però més baixa que en períodes anteriors. La contribució de la demanda interna al creixement interanual és de 3 punts, mentre que la demanda externa va patir un retrocés de -0,5 punts.

Segons l'INE, l'ocupació va registrar un augment intertrimestral del 0,7%, una dècima inferior a la registrada en el segon trimestre. En termes anuals, l'ocupació va créixer un 2,5%, una taxa similar a la del segon trimestre, la qual cosa suposa un increment de 450.000 llocs de treball a temps complet en un any.

Des de finals del 2014, la taxa de creixement més baixa que s'ha registrat és del 0,6%, com en aquest tercer trimestre d'enguany. En aquest període, el creixement intertrimestral més fort es va registrar entre gener i març del 2015, amb un 1,2%.