Més d'un 80% d'experts, directius i empresaris espanyols assegura que el creixement de l'economia espanyola disminuirà en els pròxims 12 mesos, una deterioració que vindrà acompanyada d'un descens dels nivells d'ocupació al país.

De l'enquesta realitzada per PwC a més de 400 experts i empresaris se'n desprèn un augment de 27 punts percentuals en el nombre d'enquestats que preveu un menor creixement del PIB en els pròxims tres mesos.

El «Consens Econòmic» de PwC apunta també a una disminució de 17 punts de qui opina que el moment conjuntural actual de l'economia espanyola és «bo», fins al 72,2%, en contra del 89,1%, que ho considerava així fa quatre mesos. A més, per primera vegada recull des del segon trimestre de 2013 -quan la crisi encaminava el seu final- que hi ha més consens entre els que pensen que l'ocupació disminuirà en els pròxims sis mesos, en concret un 44%, enfront del 41% que opina que quedarà estable. Per contra, només el 13% creu que augmentarà.

Quan són preguntats sobre el ritme de les exportacions: un 47% pensa que seguiran igual, però fins a un 34,4% assegura que descendiran, la qual cosa suposa un augment de 25 punts.

Segons l'enquesta, els experts també avancen una pèrdua del vigor de la demanda de les famílies en el consum.