L'empresari i expolític Josep Sánchez Llibre va ser nomenat ahir president de Foment del Treball per un mandat de quatre anys en substitució de Joaquim Gay de Montellà, que ocupava el càrrec des del 2011. Sánchez Llibre va assegurar que la patronal treballarà «intensament» perquè les empreses que van traslladar la seva seu fora de Catalunya tornin i per construir espais de diàleg i distensió que ho facilitin. «Ja ho hem començat a fer, des de fa uns quants dies. Per intentar que molt ràpidament, al més aviat possible, alguna de les companyies que ha marxat faci el pas de tornar al nostre país, a Catalunya», va explicar.

Sánchez Llibre va defensar que l'organització ha d'«influir més i millor» en els diferents grups polítics presents al Parlament de Catalunya i al Govern català, al Congrés dels Diputats i a l'Executiu central, a l'Ajuntament i a les institucions europees.

«A totes les institucions, sense cap excepció», va recalcar, i va sostindre que la patronal ha de facilitar que les empreses puguin entrar en contacte amb aquestes administracions, per la qual cosa crearà un departament per a això, com ja va fer des de la CEOE.

Així mateix, l'exdiputat de CiU al Congrés va advocar per defensar l'economia i els interessos de les empreses amb unitat, fermesa i sense entrar en qüestions que no siguin de la «incumbència» de la patronal.

El recentment nomenat president va reiterar el seu compromís per modernitzar l'estructura de la patronal, així com per rejovenir-la i feminitzar-la.

Per aquest motiu, fomentarà la participació de l'Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (Aijec) i del Talent Hub Institut de la patronal, i va assegurar que integrarà més dones en l'estructura interna de l'organització. També va explicr que presentarà davant la junta directiva un canvi dels estatuts de Foment del Treball per donar més pes a Lleida, Tarragona i Girona.

El vicepresident de Conservas Dani va demanar «unitat» per defensar la quota de representativitat davant Pimec, tant des de Foment del Treball com des de Fepyme -la seva patronal de pimes-, i va asseverar que no criticarà l'organització presidida per Josep González «ni en públic ni en privat».