Dos exconsellers de CatalunyaCaixa, els sindicalistes Genís Garriga i Sara Cardona, es van contradir ahir sobre si el 2010 el director general de l'entitat, Adolf Todó, va participar o no en la votació en la qual es va acordar un dels dos augments salarials concedits llavors a la cúpula d'aquesta caixa.

Tots dos sindicalistes van declarar ahir com a testimonis en el judici pels sobresous abonats a la cúpula de CatalunyaCaixa, que se celebra a l'Audiència de Barcelona, i en el qual estan acusats 41 membres del consell, entre ells l'expresident de l'entitat, Narcís Serra, i Adolf Todó.

L'exconseller Garriga, elegit en representació dels treballadors per CCOO, va assegurar que, de la sessió del consell d'administració celebrada el 19 de gener del 2010, recorda que Todó va abandonar la sala «abans de començar la deliberació» sobre el seu augment de sou, i que no va tornar «fins que s'havia votat» aquell punt.

En canvi, l'exconsellera Cardona, del sindicat CSICA, que va ser l'única persona del consell que va votar en contra de l'augment salarial aprovat en aquella sessió, ha sostingut el contrari. Segons Cardona, Todó i Massana van participar d'aquella votació, encara que ha aclarit que no hi va haver una votació a mà alçada com a tal.