L'onzena edició de La Guia de Vins de Catalunya proclama el vi Picapoll Negre 2015 del celler Oller del Mas, de la Denominació d'Origen (DO) Pla de Bages, com a millor vi negre i millor vi de varietat en la festa de presentació de la nova edició de la Guia que es va celebrar aquest dilluns al Museu Marítim de Barcelona. En l'esdeveniment, 114 cellers de totes les denominacions d'origen catalanes van oferir tastos de més de 200 referències -dels més de 1.400 vins tastats- puntuades per sobre dels 9,50 punts. De la província de Girona, es va reconèixer com a millor vi blanc el vi Masia Carreras Blanc 2016 del Celler Martí Fabra de Sant Climent Sescebes, DO Empordà, i en la categoria de millor vi rosat de la Guia, es va premiar el vi Finca Olivardots Rosa d'Àmfora 2017 procedent de les Vinyes d'Olivardots de Capmany, també DO Empordà. La cerimònia de lliurament de premis va estar conduïda pel periodista David Jobé, acompanyat pels creadors i autors de la Guia de Vins de Catalunya, Sílvia Naranjo i Jordi Alcover.

La festa de La Guia de Vins de Catalunya 2019 va arrancar a dos quarts de dotze del matí del passat dilluns 5 de novembre a La Sala Marquès de Comillas del Museu Marítim de Barcelona amb l'entrega de premis als millors vins de la Guia. Més de 1.200 persones van assistir a la presentació, entre professionals del sector vitivinícola català, restauració i distribució, així com premsa especialitzada i 114 cellers de totes les denominacions d'origen de Catalunya. A banda dels premis als millors productes vitivinícoles per tipologies i denominacions, es van entregar diversos premis honorífics, i enguany, com a novetat, es van afegir els premis a millors vins monovarietals de varietats autòctones, com ara la carinyena negra, la garnatxa blanca o el moscatell, entre altres. La Guia de Vins va presentar també una nova aplicació digital que consisteix en una eina disponible per a sistemes Android i Apple on poder consultar tots els vins de l'edició i poder fer cerques exhaustives d'estils de vins per zona, celler, tipus de vi, varietats, entre altres qüestions.