Unió de Pagesos va participar aquest dimarts a la concentració convocada per les diferents organitzacions que conformen Unió d'Unions d'Agricultors i Ramaders davant la seu del Ministeri d'Agricultura a Madrid per reclamar al Govern espanyol la convocatòria d'eleccions agràries estatals. El principal objectiu és que agricultors i ramaders puguin escollir lliurement els seus representants.

Unió de Pagesos apunta que el Congrés dels Diputats va aprovar el 2014 la Llei de Representativitat Agrària, la primera llei que obliga a celebrar eleccions regulars al camp cada cinc anys, després d'una llarga reivindicació d'Unió de Pagesos i Unió d'Unions, i que des de llavors encara no s'han convocat les primeres. Catalunya va celebrar les primeres eleccions agràries el 1994, i des de llavors hi ha hagut sis convocatòries electorals, l'última de les quals va ser el 28 de febrer del 2016, que va guanyar Unió de Pagesos amb el 67% de representativitat. A la resta de l'Estat també s'han convocat eleccions agràries de la Comunitat de Madrid, Castella i Lleó i Extremadura.

Durant la concentració de dimarts, que va aplegar unes 300 persones, el coordinador estatal d'Unió d'Unions, José Manuel de las Heras, va destacar la necessitat de la democràcia en el camp.