L'Associació d´Empreses de Noves Tecnologies de Girona (Aenteg) ha celebrat avui la gala dels Premis E-TECH, que guardonen les millors iniciatives en noves tecnologies de les comarques gironines.

Enguany, la gala s'ha celebrat a l'Auditori Josep Irla de Girona. Abans de l'entrega de guardons, s'han fet quatre breus ponències en què, sota el marc 'Noves tecnologies: futur o realitat', es va parlar d´àmbits tan diversos com la intel·ligència artificial, arquitectura de software, tecnològia mèdica, aplicacions multiplataforma..., a càrrec per part d´empresaris tecnològics gironins com Salva Gutiérrez, Anna Codina, Marc Mascort, Albert Alemany i Josep M. Teixidor.

El llistat de guanyadors és el següent:

Premi a la trajectòria de l´empresa TIC

Guanyadors ex aequo: Audifilm i DSET

Audifilm és una empresa especialitzada en el disseny, desenvolupament, implementació i suport de solucions professionals en el camp de les Tecnologies de la Informació, així com en el sector dels Serveis Territorials especialment orientada a satisfer les necessitats de l´Administració Pública.

DSET ofereix solucions tecnològiques integrals per a millorar l'eficiència dels seus clients fonamentades en tres pilars essencials i interrelacionats: software, sistemes, i recerca continua. La companyia està organitzada en tres divisions: DSET Energy (eficiència energètica), DSET Education (sector educatiu), i DSET Company (gestió empresarial).

Premi a l'empresa tecnològica emergent

Starman Aviation

És l'empresa creadora d'AVIAZE, amb el que pots compartir el teu vol en temps real amb els teus amics, enrolar-te en missions reals, establir records, superar reptes i esdevenir una llegenda del cel. AVIAZE també és l'enregistrador de dades de vol més barat que hi ha. L'aplicació de telèfon intel?ligent fa un seguiment en temps real de tots els paràmetres de vol i desencadena SOS en cas d'accident.

Premi a la recerca i la innovació tecnològica

SERAS, de MJN

Dispositiu mèdic capaç de monitoritzar i avaluar en temps real el risc d'un atac epilèptic. SERAS és un dispositiu portable, discret i no invasiu per registrar l'activitat cerebral i generar una alarma abans que l'atac es produeixi.

Premi a la millor iniciativa de màrqueting digital gironina

Patronat de Turisme Costa Brava Girona, per Tastemotion

Mitjançant projeccions mapping sobre la taula, fotografies i vídeos reproduïts a les pantalles envoltants i un relat sonor, es presenta la destinació amb un acompanyament d´efectes aromàtics, fil musical i girs inesperats del guió per afavorir la interacció entre els participants en els moments adequats. L´enogastronomia és el fil conductor que la protagonista del relat utilitza per presentar la natura i cultura de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

Premi a l'aplicació de tecnologia a l'empresa

Aplicació multiplataforma Fòrum Carlemany, per Artic i Sixtemia

Solució que agilitza i simplifica tota la comunicació interna/externa de l'activitat de totes les empreses associades i els seus grups de Benchmark. L'eina és totalment adaptativa, configurable, ampliable amb noves funcionalitats i personalitzable per a qualsevol classe d'empresa i/o organització.

Premi a la millor gestió en llengua i comunicació en les TIC

Aplicació multiplataforma Fòrum Carlemany, per Artic i Sixtemia

Premi especial del públic al millor projecte, producte o servei digital gironí

Associació catalana per la promoció tecnològica

Associació sense ànim de lucre nascuda a la Montilivi fa prop de 4 anys amb l'objectiu d'apropar la tecnologia a la societat com a eina transformadora.

Premi del públic a la millor iniciativa en l´administració local

Portal web Visit Vall d´Arbúcies

Nou portal web turístic desenvolupat per l'empesa Alterego Web, pensat des de l'òptica dels visitants en què es pot trobar de forma clara, neta, concisa, en diversos idiomes i des de diversos dispositius tota la informació necessària..

Premi del públic a la millor acció gironina a la xarxa

Absolutely Khaoula

Creadora de continguts amb més de 45.000 seguidors al seu perfil d'Instagram, des del que vol contribuir a potenciar i enfortir la marca Girona.

Premi al Referent E-TECH 2018

El guardó com a Referent E-TECH 2018, tal com ja s´havia anunciat prèviament, va ser lliurat a l´empresari, consultor i reconegut conferenciant Alfons Cornella, a qui l´organització ha volgut reconèixer amb aquest premi honorífic la seva brillant trajectòria relacionada amb el món de la transformació digital i la innovació, en el que ha esdevingut des de fa temps un dels grans referents a casa nostra.