Durant la jornada del «Divendres negre» els comerços baixen els seus preus aprofitant la proximitat de les festes de Nadal. Moltes persones aprofiten per donar-se un capritx o per adquirir els regals nadalencs a un preu inferior al real. Perquè més d'un no s'espanti en mirar la cartera després de les compres et deixem uns consells a tenir en compte.

1. Fes una llista i calcula el que gastaràs

Apunta el just i necessari i recorre a la calculadora. Tenir una llista en la qual aparegui tot el que vas a comprar i el que et costarà et optimitzarà temps i diners. No et deixis portar per capricis d'última hora que saps que no et fan falta. A més, tingues especial cura en els productes que vinguin en lots a l'estil «3x2», pot ser que no surti tan barat com sembla.

2. Calcula les despeses d'enviament

No serveix de res que expliquis fins a l'últim cèntim dels béns que vols comprar si no comproves bé les despeses d'enviament. A l'hora de calcular el que et vagis a gastar no estaria de més que tinguis en compte el que et poden arribar a cobrar si compres en línia.

3. Comprova les devolucions i la garantia

Moltes persones són preses del «aquí i ara» amb les rebaixes en les compres. Revisa molt bé si en cas de penedir i voler tornar els productes tens aquesta possibilitat.

4. Prioritza el teu temps

Si ets dels que prefereixen acudir a la botiga per comprar tingues en compte que hi haurà grans aglomeracions de gent. Pots fer una llista dels establiments a què necessites anar per economitzar la tarda. Però en cas que prefereixis estalviar temps pots optar per la compra en línia que tan popular és en el «Black Friday».

5. Mode incògnit

Si finalment optes per la compra en línia tingues en compte que moltes companyies compten amb l'ajuda de les cookies. D'aquesta manera, són lliures d'introduir publicitat en els teus cercadors per dir que o bé el producte que buscaves s'està esgotant o pujar el seu preu. El mode incògnit que tenen tots els navegadors t'ajudarà a saber en tot moment el preu real del que vols comprar.