L'absentisme laboral a Catalunya ha suposat la pèrdua del 4,9% de les hores pactades, una dècima més alta que la taxa de l'Estat, mentre que el paràmetre de l'absentisme no justificat, el que no va acompanyat d'una baixa mèdica, Catalunya i l'Estat han compartit la taxa de l'1,3%, segons l'edició 'Informe trimestral Absentisme Laboral' publicat per Randstad Research.

Les xifres de Catalunya indiquen que cada dia falten sense justificació 44.300 persones. A l'Estat, aquest nombre s'enfila fins les 256.000 persones. En relació amb el mateix període de l'any passat, la taxa del 4,9% registra un increment del 0,10%, per sota de l'augment del 0,16% de l'Estat.

Per sectors d'activitat a Catalunya, la industria és on es registra la taxa més elevada d'absentisme, amb el 5,3%, amb un estancament en relació amb el segon trimestre de 2017. La taxa d'absentisme no justificat, sense baixa mèdica, s'ha situat en l'1,5%, el 0,14% més que al juny de l'any passat. El segon sector amb més absentisme són les empreses de serveis on la taxa s'ha situat en el 4,9%, igual que la mitjana de l'Estat, amb un creixement del 0,12%.