Nou cellers catalans productors de vins novells amb denominació d'origen han sumat esforços per promocionar aquest estil de vins i organitzar la segona edició de la Festa del Vi Novell al Palau Robert de Barcelona avui. La iniciativa es va presentar el dimarts per part dels cellers participants, entre els quals hi ha el Celler Cooperatiu Espolla, d'Espolla, i l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), que col·labora i dona suport a l'esdeveniment. La roda de premsa de dimarts va comptar amb la presència del xef Nandu Jubany, encarregat de fer el pregó i donar el tret de sortida a la jornada d'avui.

Durant la festa, que comença a les onze del matí i s'allargarà fins les vuit del vespre, els cellers participants oferiran la degustació de tots els vins novells de 2018. Els nou cellers participants a la festa són el de Carles Andreu (Pira), el Celler Cooperatiu Espolla (Espolla), el Celler Cooperatiu La Granada (la Granada), el Celler Masroig (el Masroig), Covides (Vilafranca), el Maset (la Granada), Portell Vins i Caves (Sarral), Sant Josep Vins (Bot) i Vins Petxina (Manresa).

Objectius de la iniciativa

Aquesta iniciativa de promoció del vi novell català amb denominació d'origen pretén portar la tradició del vi novell al mercat actual, donant a conèixer la qualitat de l'oferta, la temporalitat del seu consum i el relat al voltant del vi novell, vi nou, que mostra les primeres notes de com seran els vins de l'anyada. El Vi Novell s'enceta per Sant Martí (11 de novembre) i el seu consum dura fins que comencen a sortir els primers vins joves dels cellers.