17 de novembre de 2018
17.11.2018
Diari de Girona

Reinventa't 2018 aborda com afrontar els reptes de la Quarta Revolució Industrial

La vuitena edició de la jornada, que tindrà lloc el 28 de novembre, aplegarà més de 500 directius, empresaris i estudiants

17.11.2018 | 01:35
Reinventa't 2018 aborda com afrontar els reptes de la Quarta Revolució Industrial

L'Auditori Palau de Congressos de Girona acollirà el dimecres 28 de novembre la vuitena edició del fòrum Reinventa't, on es posaran sobre la taula les decisions que directius i empresaris han d'impulsar a les organitzacions per afrontar els reptes de la Quarta Revolució Industrial. Aquest procés està provocant una autèntica transformació dels models i estratègies de negoci en un entorn de canvis socials i de nous hàbits per part dels consumidors.

Les tecnologies emergents ofereixen tant oportunitats com riscos. El seu impacte en les empreses i en els seus grups d'interès dependrà, en bona part, de com els directius i directives liderin aquest desenvolupament. El nou paradigma requereix, en conseqüència, que tots els agents implicats en la Quarta Revolució Industrial comprenguin les implicacions d'aquest canvi i estableixin relacions de confiança, de manera àgil i a la vegada estable i predictible.

La Diputació de Girona va acollir ahir la presentació de la nova edició de Reinventa't 2018, sota el títol «Liderar empreses a la Quarta Revolució Industrial». A l'acte hi van participat Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona; Xavier Gangonells, director general de l'Associació Espanyola de Directius (AED), i Josep Maria González, director de l'Àrea de Negoci de Girona de CaixaBank.

Xavier Gangonells, director general de l'AED, va explicar que Reinventa't «és una eina útil per a directius i empresaris perquè aportem criteri sobre les prioritats en la Quarta Revolució Industrial, inspiració per innovar i transformar les empreses i també un espai per compartir experiències d'èxit i aprendre els uns dels altres». Segons Gangonells, «Reinventa't ajuda els directius en un moment clau per a moltes empreses, independentment del seu volum i sector d'activitat», fomentant «l'actitud de reinventar-se».

Segons ell mateix, la jornada es presenta com una oportunitat «imprescindible per als directius gironins, els quals permetrà entendre el canvi que vivim, prendre les decisions més adequades i convèncer els equips, col·laboradors i clients de quina és la direcció que està prenent la companyia en cada moment». Perquè, segons va insistir el director general de l'AED, «els protagonistes de la Quarta Revolució Industrial són les persones».

El president de la Diputació, Miquel Noguer, va voler agrair en primer lloc, «a l'Associació Espanyola de Directius, la confiança que va dipositar en Girona per acollir un debat tan profund i transcendental per al nostre futur com a societat». Josep Maria González, director de l'Àrea de Negoci de Girona de CaixaBank, va destacar en la seva intervenció que la jornada Reinventa't «s'ha convertit en una cita imprescindible a l'agenda de molts empresaris i directius catalans cada any a finals de novembre, però, sobretot, aquesta és una jornada completament arrelada a les comarques de Girona». I va afegir que «per això els ponents, la temàtica i el format van evolucionant al llarg dels anys per assegurar que la jornada sigui útil. Qui vingui ha de saber que aprofitarà molt bé el temps». González va recordar que a l'acte es convida un nombre destacat d'estudiants de diversos centres de Girona a la jornada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit