19 de novembre de 2018
19.11.2018
Diari de Girona

La retribució mitjana bruta a les grans empreses va créixer un 0,9% al setembre

L'ocupació a aquestes societats va augmentar un 2,9%, una dècima menys que a l'agost

19.11.2018 | 00:02
La retribució mitjana bruta a les grans empreses va créixer un 0,9% al setembre

La retribució mitjana bruta a les grans empreses que operen a Espanya va augmentar un 0,9% al setembre, una dècima menys que al mes d'agost, mentre que l'ocupació va créixer un 2,9%, una dècima menys que el mes anterior, segons dades de l'enquesta «Vendes, ocupació i salaris de les grans empreses», elaborada per l'Agència Tributària. Hisenda ha destacat que els salaris a les grans empreses acumulen un creixement del 0,7% aquest any, amb un repunt en els últims mesos, en què s'han tornat a registrar increments similars als de la primera part del any.

Per la seva banda, l'ocupació a les grans empreses es va moderar al setembre després de créixer un 2,9% en relació al mateix mes de 2017, fet que suposa una dècima menys que a l'agost. Al tercer trimestre creix un 3%, en coherència amb la desacceleració que s'ha anat observant al llarg de l'any.

En termes mensuals, el salari mitjà brut a les grans empreses va retrocedir un 0,1%, davant l'increment de cinc dècimes a l'agost, mentre que l'ocupació, per la seva banda, es va elevar un 0,2%, una dècima més.

Per la seva banda, les vendes totals de les grans empreses van augmentar un 2,1% interanual en el novè mes de l'any un cop corregit l'efecte estacional i de calendari, taxa set dècimes inferior a la d'agost (+3,1%). En incorporar aquesta dada, el creixement en el conjunt del trimestre va ser d'un 3%, en línia amb la senda de desacceleració observada des del quart trimestre de 2017.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook