? Les compres per internet durant els dies de promocions del Black Friday i el Cyber Monday fan disparar entre un 30 i un 40% l'activitat del sector logístic català en relació a una setmana normal. El president del Clúster Logístic de Catalunya de Pimec, Ignasi Sayol, va explicar que el Black Friday és el moment de més activitat al sector en tot l'any.

Segons el president del Clúster, les petites i mitjanes empreses planifiquen cada cop «millor» i han augmentat les plantilles en un 20% de mitjana per fer front al Black Friday. Sayol va assegurar que el sector està preparat per afrontar un volum d'entregues que preveuen superior al de l'any passat.

Sayol va explicar que el Black Friday dona el tret de sortida a la campanya de Nadal, i gran part dels recursos i mà d'obra que es contracta durant aquesta setmana ja es manté fins a finals de gener o principis de febrer. També incrementen les hores extres i la productivitat de la plantilla base o el lloguer de vehicles i magatzems.

Al conjunt de l'estat espanyol, l'Organització Empresarial de Logística i Transport (UNO) ha previst, en un comunicat, un creixement del volum de paquets del 10% en relació a l'any anterior la qual cosa suposa un «alentiment» respecte el creixement del 2017. Calcula que hi haurà un moviment diari de 2,2 milions de paquets.