L' start-up catalana Pista Negra Sports ha desenvolupat unes botes que es poden utilitzar tant per esquiar com per a calçat de carrer, formades per una exoestructura de fibra de carboni, que aporta la rigidesa necessària per esquiar, combinada amb un botí amb sola flexible que permet caminar amb comoditat.

Pista Negra Sports ja ha patentat el seu producte. És una de les 10 start-ups per accelerar el creixement d'empreses en fase inicial.

«La gran diferència respecte a les botes tradicionals és que aquesta exoestructura permet el control dels esquís sense comprimir el peu i la cama», va explicar el fundador de Pista Negra i antic alumne d'ESADE, Sergi Garcia-Alsina. Aquest sistema està associat a un botí impermeable, similar a les botes de trekking, amb una sola flexible i que evita pressions doloroses, i les botes -que pesen menys que les tradicionals- inclouen un mecanisme de connexió i desconnexió, que en mode de marxa permet caminar i en posició esquí ofereix la mateixa funcionalitat que les botes d'esquí.