L'empresa gironina Enprom Packaging ha entrat en concurs de creditors per falta de capacitat financera però manté el pla d'expansió anunciat aquest estiu. La companyia, que fabrica màquines per a l'envasat i l'etiquetatge, ho atribueix a una situació «puntual» derivada, en part, de les inversions que ha hagut de fer per fabricar maquinària estandarditzada però està negociant l'entrada de capital privat per remuntar la situació. De fet, el seu director financer, Diego Nuñez, assegura que continuen creixent, que no han aturat la producció i que mantindran la plantilla, que a hores d'ara és de 43 treballadors. Nuñez assegura que han pres la decisió per evitar «frenar» el negoci però anuncia que preveuen tancar l'exercici amb números similars als de 2017, quan van facturar 5,65 MEUR. L'empresa, amb seu a Sant Julià de Ramis, acumula un deute d'entre 4 i 5 MEUR. A l'estiu va anunciar un pla d'expansió amb el que preveia incrementar la facturació i doblar la plantilla. Aquest mes d'octubre, però, ha entrat en concurs de creditors per falta de capacitat financera.

Es ven la nau de Saima

Per altra part, la companyia gironina Saima Productos y Servicios, dedicada a la comercialització i distribució de medicaments i articles de parafarmàcia i cosmètica, cerca comprador per la seva unitat productiva després que l'empresa presentés el passat octubre un concurs de creditors en el jutjat del Mercantil de Girona.

L'administrador concursal ha posat en marxa la venda de la unitat productiva, composta principalment per la nau logística en el polígon de Domeny Nord, que disposa de mil metres quadrats i que la firma ocupa mitjançant un lísing.