Els advocats de Bankia i de la seva matriu, BFA, van retreure en el judici per la sortida a Borsa de l'entitat que segueixen sense saber quins delictes els atribueixen les acusacions particulars, que segons tots dos no havien acreditat degudament el perjudici sofert, i a les quals van demanar «depurar». «Ens asseiem aquí sense saber qui tenim davant», va dir el lletrat del Banc Financer i d'Estalvis (BFA), Alberto Gómez Fraga.

Gómez Fraga va sol·licitar a l'Audiència Nacional que analitzi si aquests afectats pertanyen al centenar de minoristes que encara no han estat rescabalats, o si ja van rebut l'import de la seva inversió, en aquest cas, haurien de ser expulsades del judici i, amb ells, les acusacions populars per aplicació de la «doctrina Botín».

En aquesta segona sessió, l'advocat de Bankia, Joaquín Burkhalter, va advocar per mantenir únicament els petits inversors que no han recuperat la seva inversió a través del mecanisme extrajudicial habilitat per l'entitat el 2016.

Va destacar davant la secció quarta de la sala penal que al seu moment es van personar 11.000 afectats, als quals al febrer d'aquest any se'ls va oferir la possibilitat «ràpida i gratuïta» de retornar-los els seus diners amb un interès de l'1%, la qual cosa li va suposar un desemborsament d'uns 1.840 milions d'euros.