La companyia garrotxina La Fageda va reivindicar ahir en una conferència a l'Eurocambra que les empreses socials europees «poden competir» amb les multinacionals. Cristóbal Colón, fundador d'aquesta cooperativa alimentària que integra discapacitats intel·lectuals i malalts mentals, va defensar que, si es dóna «un espai laboral adequat» a les persones amb necessitats especials, les empreses «poden competir al mercat amb les grans multinacionals».

Així, va defensar que es posi «a la persona com a element fonamental» del projecte empresarial. El fundador i una trentena de treballadors de La Fageda van compratir la seva experiència al Parlament Europeu convidats per l'eurodiputat d'ERC Josep-Maria Terricabras.

La Fageda fa 26 anys que produeix i comercialitza iogurts i productes làctics i dóna feina a més de 300 persones. Ara mira a Europa per ampliar l'abast de la seva empresa social. Colón creu que ja és «un projecte madur» i vol crear una «escola paral·lela» per incorporar joves expulsats del sistema.