La campanya de les clementines de les Terres de l'Ebre no està tenint una arrencada fàcil. Als problemes dels aiguats d'octubre, la humitat que s'ha mantingut després i les dificultats logístiques per treballar les explotacions, s'hi suma la competència sud-africana que rebenta preus al mercat europeu malgrat es consideri «incomparable» la qualitat del cítric.

Alcanar, un dels principals municipis productors de clementina a les Terres de l'Ebre, acaba d'engegar les Jornades Gastronòmiques de la Clementina, que arriben a la 25a edició. Una desena de restaurants ofereixen menús on reinventen la cuina tradicional marinera amb maridatges d'aquesta fruita per fer gaudir els «paladars més curiosos i curosos».

El sector citrícola celebra la col·laboració que els ofereix el col·lectiu gastronòmic de les Cases i Alcanar, al Montsià. Però el suport encara és més important, tal com ha assenyalat Carlos Roig, responsable del sector d'Unió de Pagesos, en anys «complicats» com aquest.

Els forts aiguats i la meteorologia que els ha succeït no han estat gens beneficiosos per a la clementina. Per aquest motiu, els productors estan fent front actualment a «problemes estructurals» sobrevinguts per les llevantades i a una situació de mercat que no és òptima.