Catalunya comptarà amb 22 estacions més a 15 ubicacions que s'incorporaran a la seva xarxa pública de càrrega per a vehicles elèctrics, una mesura amb la qual s'amplien fins a 88 el nombre d'estacions ràpides situades en la xarxa viària bàsica catalana.

En concret, aquestes 22 estacions, que proporcionen una autonomia d'uns 120 quilòmetres en 30 minuts, se situaran a Figueres, Vilobí d'Onyar, Sant Feliu de Guíxols, Manresa, Lleida, Montmeló, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Tarragona, Cambrils, Móra la Nova, Móra d'Ebre, Cervera, Sant Vicenç dels Horts, Vic i Vendrell.

Segons ha informat la Conselleria d'Empresa i Coneixement aquest dilluns en un comunicat, l'Institut Català d'Energia (Icaen) ja està treballant amb l'objectiu d'arribar a les 100 estacions el 2019 perquè cap lloc de Catalunya quedi a més de 30 quilòmetres d'un punt de càrrega ràpida.

La Generalitat, a través de l'Icaen, ha destinat 854.750 euros a desplegar aquestes estacions -2,29 milions des del 2016-, i de la gestió en seran responsables els ajuntaments i les corporacions locals.

Actualment, circulen més de 12.000 vehicles elèctrics per les carreteres catalanes, i un 1% dels nous turismes matriculats i un 4% de les noves motocicletes són elèctriques, mentre que un 9% dels turismes matriculats són híbrids.