L'empresari Lluís Casademont i Puaté va morir dimarts als 81 anys després d'una vida dedicada al sector motor. Casademont va tenir una llarga trajectòria empresarial i era un gran amant dels esports, especialment dels que es practicaven sobre dues rodes. Va estar al capdavant de la seva empresa més de 50 anys i va rebre el reconeixement de la Cambra de Comerç l'any 2010. La cerimònia i pregària exequial pel creador de Motos Casademont se celebrarà avui mateix a les 4 de la tarda a la sala de cerimònies del tanatori de Girona. Vidu d'Adelina Servià i Trullàs, tenia tres fills i residia a Girona.

Després d'anys en els quals la seva afició era competir amb moto, el 27 d'octubre del 1960 va néixer Motos Casademont, una empresa fortament arrelada a la ciutat de Girona. L'empresa va ser fundada pel matrimoni format per Lluís Casademont Puaté i Adelina Servià Trullas, en un petit taller de reparació de motos al carrer Cerverí de Girona.

El 1970 aquell taller per vendre i reparar va quedar petit. Així, la parella va muntar la primera botiga dedicada a la venda al carrer Figuerola número 56. En aquest local, a més de vendre motos, van començar a vendre bicicletes, joguines i articles de puericultura.

El 10 d'octubre del 1973 l'empresa va ser nomenada concessionària de Moto Vespa per a les comarques del Gironès i Selva. Això va fer que el negoci creixés, i la botiga va quedar petita. Es va produir el trasllat a Figuerola número 39 amb 500 m² de superfície, convertint l'antiga botiga en local dedicat a l'exposició de vehicles. El 1975 Motos Casademont es va convertir en concessionari únic per a tota la província de Girona. El març del 1981 l'empresa Lluís Casademont va rebre el seu primer premi: a Pontedera (Itàlia) seu de Piaggio, Lluís Casademont va rebre el premi del Pla de Màrqueting de Moto Vespa 1980. El gener del 1982, l'empresa, ?ns aquell moment propietat de Lluís Casademont, passa a convertir-se a la societat de Lluís Casademont SA. Es fa una ampliació de capital de 900.000 euros.

Independent dels èxits comercials, Casademont sempre ha donat suport a l'esport. Així, els anys 80 Gilera va llançar la gamma de Motocrosss, i Casademont va participar en els Campionats Provincials de Motocròs de Girona i Catalunya, amb el pilot Josep M. Tapiïs, que va conquistar diferents títols. L'empresa també va participar en els mítics campionats nacionals de Resistència en Vespa, on també es van conquistar diferents títols nacionals amb els germans Xargay. A més, Casademont també organitzava proves motociclistes dedicades a la promoció i va néixer el Trofeu Vespa Casademont de Motocròs.

El 1997, el nom de Vespa Casademont passa a anomenar-se Motos Casademont, deixant de ser concessionari monomarca per ser multimarca. A més de la comercialització de Piaggio, va començar la distribució de Kymco i Rieju per a la província de Girona i Maresme.

El 2006 l'empresa celebra la venda de la Piaggio numero 50.000, que se suma a les 4.033 Kymco, 1.156 Rieju, i 222 d'altres marques (MBK-Malaguti). Motos Casademont continua donant suport a l'esport, en concret, a l'equip gironí Akasvayu a la lliga ACB. Entre 1960 i el 2010, l'empresa va vendre més de 60.450 motos.