Banc Sabadell ha acordat la venda del 80% del capital social de la seva immobiliària Solvia a la multinacional Lindorff Holding Spain, que opera sota la marca Intrum, en una operació que valora la filial immobiliària en uns 300 milions d'euros.

Segons ha comunicat avui l'entitat bancària a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'operació, que està previst que es tanqui en el segon trimestre de 2019, generarà una plusvàlua de 138 milions d'euros.

Solvia ha estat valorada globalment en 300 milions d'euros, i el preu corresponent al 80% de la participació objecte de la venda es podrà incrementar en un import màxim de 40 milions d'euros si es compleixen les condicions previstes.

Aquestes condicions estan relacionades amb l'evolució de determinades línies de negoci de la immobiliària.

Banc Sabadell, que conservarà el 20% de les accions de Solvia, generarà amb aquesta operació una plusvàlua estimada de 138 milions d'euros i l'operació tindrà un impacte positiu en la ràtio de capital Common Equity Tier 1 de 15 punts bàsics.

L'entitat bancària, amb seu a Alacant, ja va anunciar el mes passat que havia iniciat el procés per vendre la seva filial Solvia en considerar que constitueix una oportunitat de mercat en el moment actual.

Intrum, que és la marca que aglutina quatre societats, entre elles Lindorff, està dedicada a la gestió de crèdit i actius.

Segons ha informat Intrum en un comunicat, l'acord reforça la posició de la companyia al mercat de serveis immobiliaris espanyol.

"Amb aquesta adquisició, la nostra companyia reforça la unitat de negoci de serveis immobiliaris i es converteix en un dels principals actors del mercat espanyol, al mateix temps que enfortim la nostra relació amb Sabadell, amb qui col·laborem des del 2014", ha assegurat Alejandro Zurbano, director general regional d'Intrum a Iberia & Llatinoamèrica.

El president i conseller delegat d'Intrum, Mikael Ericson, ha destacat també que la compra de Solvia "constitueix un pas més en el desenvolupament de la nostra activitat a Espanya, a més d'una oportunitat de creixement global de la companyia, aportant-nos una sòlida plataforma en el mercat de gestió d'actius immobiliaris".

Amb més de 21.000 milions d'euros en actius sota gestió i 700 empleats, Solvia és una de les principals immobiliàries espanyoles.

Amb seu central a Estocolm (Suècia), Intrum té presència a 25 països d'Europa i Amèrica Llatina i compta amb al voltant de 8.000 empleats.