Els tripulants de cabina de passatgers (TCP) de Ryanair a Espanya aniran a la vaga els dies 8, 10 i 13 de gener, convocats pels sindicats USO i Sitcpla, nova convocatòria d'aturades que van formalitzar després de finalitzar sense acord una nova trobada en el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA). Tots dos sindicats havien donat un ultimàtum a Ryanair a l'aerolínia irlandesa Ryanair pel qual, de no arribar a un acord, convocarien vagues per a la primera quinzena de gener. A les noves aturades, estan cridats tots els TCP de totes les bases de l'aerolínia a l'Estat espanyol, més d'una dotzena.

«Resulta inaudit que encara formin part d'aquest conflicte nostre exigències de compliments mínims de llei espanyola per part de Ryanair; que encara calgui lluitar perquè les lleis es compleixin, perquè les regles del joc encara s'hagin de plasmar en un paper en Espanya», va afirmar el portaveu del sindicat Sitcpla, Óscar López.

«Llei nacional»

Des d'USO i Sitcpla denuncien que malgrat que ja s'ha dit en els tribunals, la Inspecció de Treball i la Comissió Europea al llarg d'aquest any, «Ryanair segueixi negant-se a acceptar la llei nacional amb totes les seves conseqüències», va lamentar el secretari de organització d'USO a Ryanair, Jairo González. «Per molt que s'entestin, les anomenades agències són il·legals a Espanya, i només cal transformar-les en ETT, que compleixin la legislació espanyola», van dir.