13 de gener de 2019
13.01.2019
Diari de Girona

Barcelona, quarta ciutat del món més preparada per al futur tecnològic

?La capital catalana s'ha situat com la quarta urbs més atractiva per treballar a l'estranger

13.01.2019 | 00:18
Barcelona, quarta ciutat del món més preparada per al futur tecnològic

Barcelona és la quarta ciutat del món, per darrere de Singapur, Londres i Xangai, més preparada per afrontar el futur tecnològic, i segueix, per tercer any consecutiu, entre les 25 ciutats més competitives del món. Així consta a l'Informe de l'Observatori Barcelona 2018, que elaboren el consistori i la Cambra de Comerç de Barcelona amb els diferents rànquings mundials de ciutats que fan diverses institucions internacionals i que aquest any incorpora el Clima Empresarial de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Segons aquest informe, el 2018, Barcelona també es va situar en quarta posició mundial com a ciutat més atractiva per treballar a l'estranger i com tercera ciutat preferida a Europa -per darrere de Londres i Berlín- per ubicar una start-up. L'informe destaca que Barcelona es va situar el 2018 com a cinquena ciutat d'Europa en producció científica -18a del món-, amb una ocupació de més de 800.000 persones -a tot Catalunya- dedicades a l'àmbit de la ciència i la tecnologia.

La capital catalana també destaca com la primera en habitatges intel·ligents, en digitalització de la cultura i el turisme, i en assistència sanitària intel·ligent, segons un nou indicador elaborat per PWC, que s'ha inclòs per primer any en la nova edició de l'informe de l'Observatori Barcelona 2018, que analitza els principals indicadors econòmics, socials i de negocis a les ciutats d'Europa i les del món.


«Tasca col·lectiva»

El tinent d'alcalde d'Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello, va destacar «que Barcelona entri en el rànquing de ciutats del món més preparades per afrontar el futur tecnològic no és casualitat sinó fruit d'una tasca col·lectiva de fa temps dels centres universitaris i d'investigació, el teixit productiu local i una administració compromesa amb la innovació».

Pisarello va aprofitar per reptar «aquells que pinten una imatge esbiaixada de Barcelona» perquè «prenguin nota d'aquest informe perquè la nostra ciutat és atractiva als ulls del món i segueix atraient talent i inversions productives».

Segons l'informe, la ciutat manté un bon posicionament econòmic i empresarial en els contextos europeu i mundial, i segueix per tercer any consecutiu entre les 25 àrees urbanes més competitives del món, ocupant el 24è lloc de la classificació del Global Power City Index 2018 de la Mori Memorial Foundation. També se situa entre les 15 primeres ciutats del món amb millor reputació per cinquè any consecutiu a l'informe City Rep Trak.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit